Ο Ποσειδώνας στους οίκους

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Ο συμβολισμός του Ποσειδώνα

Ο Ινδοαραμαϊκός Apam Napat, ο "εγγονός των νερών", φαίνεται πως αρχικά ήταν θεός των φυσικών πηγών του Καυκάσου. Οι Κέλτες τον ονόμασαν Neptonos ή Nechtan, οι Λατίνοι Neptune και τον μετέφεραν στη θάλασσα. Ο αντίστοιχος αιγαιοπελαγίτης Ποσειδώνας κυριαρχούσε στο θαλάσσιο στοιχείο και στο πλήθος των μορφών που η φαντασία των Ελλήνων είχε εγκαταστήσει εκεί (Νηριήδες, Ναΐάδες κ.α.) με προεξέχουσα μορφή την Αφροδίτη, που γεννήθηκε από τα κύματα.

Ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης θεωρείται στην αστρολογία ο Ποσειδώνας και αντιπροσωπεύει το άπιαστο, το αόριστο και ατμοσφαιρικό. Ο πλανήτης σχετίζεται με τον ψυχισμό, οι επιδράσεις του είναι αόριστες, μυστικές και ονειρικές. Ακόμη, η θέση του Ποσειδώνα σε οίκο δείχνει τον τομέα της ζωής όπου οι θυσίες φαίνονται αναπόφευκτες. Στο ωροσκόπιο υπονοεί το όραμα, το οποίο στη θετική του έκφραση είναι ιδεαλισμός και στην αρνητική φυγή από την πραγματικότητα. Η ταυτόχρονες με την ανακάλυψή του εφεύρεση της φωτογραφίας και εφαρμογή των αναισθητικών στην ιατρική δείχνουν κάτι από τον απατηλό του χαρακτήρα. Είναι αισθητικός, άμορφος, συντονισμένος στις πιο λεπτές αποχρώσεις της ομορφιάς, του αισθήματος και της νόησης, δημιουργός ονείρων, αιθέριος, ενορατικός, ειρηνικός, ρομαντικός. Προδιαθέτει για καλλιτεχνικές ευαισθησίες, το χορό, την αρμονία, το ρυθμό, την ποίηση και τη συμμετρία.

Στην κοσμική αστρολογία

Ο Ποσειδώνας αφορά στην πνευματική εγρήγορση και συνειδητότητα, στο πως οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο στην εποχή τους. Εκφράζεται μέσα από την ποίηση, τη μουσική και τη θρησκεία. Αφορά στα οράματα και τις αυταπάτες κάθε γενιάς, αυτά που την οδηγούν και την εμπνέουν καθώς και αυτά που δεν βλέπει ή αντιλαμβάνεται λανθασμένα. Μερικές φορές φέρνει αυταπάτες, την αμφισβήτηση βεβαιοτήτων ή ανοίγει παράθυρα προς νέα σενάρια και δυνατότητες. Διαλύει το παρελθόν και φέρνει νέα ιδανικά που θα μας οδηγήσουν στο μέλλον, προκαλώντας να τα εκφράσουμε. Εάν εμποδίζεται, μπορεί να φέρει πνευματικό χάος, σύγχυση και αγνωστικισμό - η κοινωνική δυναμική γίνεται αδύναμη και ανερμάτιστη. Σηματοδοτεί τα δημοκρατικά και μαζικά κινήματα, τα πλήθη, την κοινωνική αναταραχή,τις ενέδρες, τις ίντριγκες, τις μυστικές συμμαχίες, τις μυστικές εταιρείες, το χάος, τις ψευδαισθήσεις, τις μεταμφιέσεις, τις εξορίες, τις απάτες, τα ναρκωτικά, το ποτό, την περιπλάνηση.

Ποσειδώνας στον πρώτο (1ο) οίκο

Κάνει το άτομο καλλιτεχνικό, oνειροπόλο, αναβλητικό και πολύ ευαίσθητο στο περιβάλλον. Με το να χάνεται μέσα στις φαντασιώσεις του το άτομο μπορεί να γίνεται μερικές φορές μελαγχολικό και ασταθές, μπορεί να ευχαριστιέται στο να παίζει το ρόλο του σωτήρα ή του μάρτυρα. Το σώμα μπορεί να υπόκειται σε κάθε είδους πραγματικές ή φανταστικές ασθένειες, να απορροφά σαν σφουγγάρι τις επιδράσεις του περιβάλλοντος και να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα φάρμακα. Με καλές όψεις δίνει έμπνευση και διαίσθηση. Κάνει το άτομο να έλκεται από παράξενους ανθρώπους, ψυχικά κέντρα και άγνωστα, μακρινά μέρη. Ενισχύει το καλλιτεχνικό αισθητήριο, δίνοντας αγάπη για την ομορφιά στη φόρμα, το χρώμα και τον ήχο.

Όταν ο Ποσειδώνας είναι σε ασθενή θέση ή προσβάλλεται προκαλεί πάθη και αισθησιασμό, φέρνοντας αβεβαιότητα και σύγχυση εξ' αιτίας αστάθειας, αφέλειας και έλλειψης ενεργητικότητας. Μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι από συνωμοσίες, σχήματα, εχθρότητες και εξαπάτηση. Αν και δείχνει έμπνευση, ενθουσιασμό και αντίληψη, όμως σημαίνει και μια ανεκτικότητα σε ψυχικές καταστάσεις, η οποία μπορεί να οδηγήσει στα άκρα, επιτρέποντας στα αισθήματα να επικρατήσουν σε βάρος της σωστής κρίσης. Υπάρχει τάση για νοσηρές φαντασιώσεις, περίεργες ορέξεις, ίντριγκες, απάτη και αγάπη της πολυτελείας. Διάθεση για περιπλάνηση, πολλά ταξίδια και αλλαγές.

Ποσειδώνας στον δεύτερο (2ο) οίκο

Ισχυρή φαντασία και ψυχική δεκτικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει για την καλλιέργεια κάποιου ταλέντου. Τα όνειρα είναι έντονα και διαισθητικά. Τα οικονομικά ίσως είναι μπλεγμένα και το άτομο μπορεί να είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο ή πολύ ανέντιμο. Ίσως το ίδιο να δοκιμάσει απώλειες μέσω κλοπής ή εξαπάτησης. Ο καιροσκοπισμός στα χρηματικά ζητήματα θα πρέπει να αποφεύγεται.

Ποσειδώνας στον τρίτο (3ο) οίκο

Ψυχολογικές ικανότητες, πνευματική αντίληψη. Εφευρετικό μυαλό, το οποίο μπορεί να αφιερωθεί και σε θέματα που σχετίζονται με τον αποκρυφισμό. Εμπνευσμένες ιδέες, ιδεαλισμός και καλλιτεχνία. Η συγκέντρωση σε εργασία ρουτίνας μπορεί να είναι δύσκολη. Κάποια αισθήματα ανασφάλειας μπορεί να προκαλέσουν νευρικές διαταραχές. Το άτομο πρέπει να αποφεύγει την αναβλητικότητα, τις αρνητικές σκέψεις και τα ψυχοφάρμακα. Δυσκολίες με συγγενείς (σχήματα, συνωμοσίες, απάτη κλπ). Αλλαγές στο όνομα: το άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί υποκοριστικό ή ψευδώνυμο. Εάν ο Ποσειδώνας είναι αδύναμος ή έχει κακές όψεις διαταράσσει το μυαλό με οράματα, νοσηρές φαντασιώσεις ή διεστραμμένες ορέξεις.

Ποσειδώνας στον τέταρτο (4ο) οίκο

Το άτομο μπορεί να διακατέχεται από ανασφάλεια και σύγχυση. Αδικαιολόγητοι φόβοι και ανησυχίες μπορεί να το κάνουν να αποσυρθεί από τη ζωή. Μπορεί να έχει ασάφειες εντυπώσεις όσον αφορά τις πραγματικές του ρίζες και αυτή η ασάφεια να του προξενήσει δυσκολίες. Με τον Ποσειδώνα τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και το άτομο πρέπει να αντιμετωπίσει το περιβάλλον του σπιτιού του με ρεαλισμό παρά με τη φαντασία του. Ένας πόθος για ζωή κοντά στη θάλασσα είναι συνηθισμένος με αυτή τη θέση.

Ποσειδώνας στον πέμπτο (5ο) οίκο

Φύση καλλιτεχνική και δημιουργική. Υπάρχει τάση για το δραματικό, ο άνθρωπος αυτός αρέσκεται να είναι «πάνω στη σκηνή». Οι ερωτικές υποθέσεις είναι μάλλον...χαοτικές λόγω αθεράπευτου ρομαντισμού. Τα παιδιά μπορεί να είναι ασυνήθιστα ή να χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Το άτομο μπορεί να κάνει μεγάλες θυσίες για τα παιδιά ή το αντικείμενο του έρωτά του αλλά να έχει μικρή ανταμοιβή.

Ποσειδώνας στον έκτο (6ο) οίκο

Το άτομο αναζητά να υπηρετεί και να φροντίζει τους άλλους. Είναι ικανό να κάνει μεγάλες θυσίες στο χώρο της δουλειάς του αλλά μπορεί να συναντήσει διπρόσωπα άτομα που θα του προκαλέσουν προβλήματα. Στο χώρο αυτό μπορεί να υπάρξουν σχήματα, δολοπλοκίες, απάτες και απώλειες. Μπορεί να υπάρχει κάποια χρόνια ασθένεια, ατροφία, αδυναμία ή παραμόρφωση. Η βοτανοθεραπεία η ομοιοπαθητική μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία από ότι οι παραδοσιακές ιατρικές τεχνικές. Ο άνθρωπος με τον Ποσειδώνα σε αυτή τη θέση πρέπει προσεκτικά να αποφεύγει τα φάρμακα. Δεν κάνει να δέχεται τροφή από άρρωστα άτομα ή από άτομα με βρώμικες συνήθειες ούτε να φοράει ρούχα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από άλλους. Θα πρέπει να τρώει την πιο φρέσκια και καθαρή τροφή και καθόλου ή ελάχιστο κρέας.

Εάν προσβάλλεται - ιδιαίτερα από τον Άρη - δείχνει σοβαρή ασθένεια και προβλήματα από την ικανοποίηση των ορέξεων και των επιθυμιών.

Ποσειδώνας στον έβδομο (7ο) οίκο

Υπάρχει μια τάση για εξιδανίκευση του γάμου ή του/της συζύγου. Η επικοινωνία μπορεί να είναι ένα πρόβλημα διότι οι αντιλήψεις και τα ιδανικά του συντρόφου μπορεί να μην συμπίπτουν με αυτά του ατόμου. Ο άνθρωπος έχει την τάση να προσελκύει συντρόφους που παίζουν το ρόλο του μάρτυρα ή του σωτήρα. Προκειμένου να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από το γάμο του κάποιος πρέπει ξεπεράσει τους αόριστους πόθους του για ένα απρόσιτο ιδανικό, να ελέγξει οποιαδήποτε τάση ρηχού ρομαντισμού και να είναι όσο πιο ξεκάθαρος και πρακτικός μπορεί όταν αξιολογεί τις αρετές του συντρόφου του. Με αυτή τη θέση του Ποσειδώνα, κάποιος πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος οτι αντιμετωπίζει τη πραγματικότητα της σχέσης και όχι ρομαντικές έννοιες που προέρχονται από τα βιβλία. Υπάρχει μια τάση να σχηματίζονται συνεργασίες που βασίζονται στο θαυμασμό ή τη συμπόνοια. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι μπορεί να υπάρχουν σχέσεις με αναξιόπιστα, ασταθή άτομα, μειονεκτικά ή ανάπηρα, που υποφέρουν από κάποια χρόνια ασθένεια. Όταν προσβάλλεται : ζήλια, σκάνδαλα, θάνατος του συντρόφου ή γάμος με ένα αναξιόπιστο πρόσωπο.

Ποσειδώνας στον όγδοο (8ο) οίκο

Το άτομο είναι ψυχικό και ενορατικό, με όνειρα και οράματα που μπορεί να είναι προφητικά. Πρέπει να είναι τίμιο σε όλες τις συναλλαγές του σχετικά με φορολογίες, ασφάλειες και χρηματικά ζητήματα.

Με καλές όψεις: Κέρδη κατά περίεργο τρόπο μέσω άλλων και πιθανώς μέσω του/της συντρόφου. Εάν προσβάλλεται: προβλήματα στα χρηματικά ζητήματα μετά το γάμο, απώλειες εξαιτίας μπλεγμένων χρηματικών υποθέσεων ή απάτες άλλων όσο αφορά τα κληρονομικά. Ο σύντροφος είναι συνήθως απρόσεκτος σε χρηματικά ζητήματα. Περίεργες ψυχικές εμπειρίες, παράξενος θάνατος. Κίνδυνος θανάτου στο νερό, κίνδυνοι από δηλητήρια, ναρκωτικές ουσίες και αισθητικά.

Ποσειδώνας στον ένατο (9ο) οίκο

Κάνει το άτομο ιδεαλιστικό, ευσεβές, μυστικοπαθές και φιλοσοφικό. Τα όνειρα μπορεί να είναι πολύ ζωντανά και ίσως προφητικά. Οι θρησκευτικές ή μεταφυσικές πεποιθήσεις μπορεί να καταλήξουν σε φανατισμό. Ευνοούνται οι σπουδές στην ψυχολογία και τη φιλοσοφία. Εάν ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε μεταβλητό η ζώδιο του νερού, πολλά ταξίδια. Εάν προσβάλλεται: καταθλιπτικά όνειρα, δυσάρεστα προαισθήματα, προβλήματα με τα ταξίδια, νομικές περιπλοκές και περίπλοκες στις σχέσεις με τους συγγενείς του/της συζύγου.

Ποσειδώνας στο δέκατο (10ο) οίκο

Περίεργα και συγκεχυμένα πράγματα μπορεί να συμβούν όσον αφορά την καριέρα, η οποία συνήθως περιέχει κάτι καλλιτεχνικό, ανθρωπιστικό ή δραματικό. Το θέατρο, η χημεία, η φωτογραφία και η φαρμακολογία είναι πιθανά επαγγέλματα. Επίσης ευνοούνται οι ασχολίες που σχετίζονται με τη θάλασσα. Η δημόσια εικόνα του ατόμου μπορεί να έχει ανατροπές εξ αιτίας αστάθμητων παραγόντων. Καθώς ο Ποσειδώνας είναι ουδέτερος πλανήτης, το επάγγελμα εξαρτάται από τον πλανήτη που σχηματίζει την πιο κοντινή ή την πιο δυνατή όψη με αυτόν. Ένα αίσθημα απόρριψης από έναν ή και τους δύο γονείς είναι πιθανό. Κίνδυνος ζωής για έναν από τους γονείς όταν το άτομο είναι ακόμη νέο αλλά, εάν υπάρχουν καλές όψεις, μπορεί να υπάρξει κληρονομιά από αυτούς.

Με δύσκολες όψεις δείχνει παράξενη καριέρα, κάποια δυσμένεια ή σκάνδαλο, επαγγελματικές περιπλοκές, χωρισμό από τους γονείς.

Ποσειδώνας στον ενδέκατο (11ο) οίκο

Το άτομο είναι ιδεαλιστικό και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, όμως μπορεί να έχει δυσκολία να αποφασίσει για τους σκοπούς του. Με καλές όψεις: φίλοι προερχόμενοι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Με δύσκολες όψεις: φιλίες που δεν προσφέρουν ικανοποίηση, περίεργες έλξεις και σχέσεις, προδοσία από τους φίλους, αναξιόπιστοι σύμβουλοι και απώλειες εξ αιτίας αυτών.

Ποσειδώνας στο δωδέκατο (12ο) οίκο

Το άτομο μπορεί να δοκιμάσει το αίσθημα ότι κρατιέται δέσμιο κάποιου συγκεκριμένου προσώπου ή να υπηρετήσει ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε κάποιο είδος περιορισμού. Υπάρχει ενδιαφέρον για μεταφυσικά και απόκρυφα ζητήματα. Με καλές όψεις: επιτυχία σε ψυχικές έρευνες, εργασία εργαστηρίου, κέρδος μέσω μεγάλων οργανισμών. Εάν προσβάλλεται: κίνδυνοι από απάτη, σχήματα, κρυφούς εχθρούς, σκάνδαλα. Κάποια ασθένεια που θα απαιτήσει μακρόχρονη παραμονή σε νοσοκομείο.

Πηγή:- Orion Astrology