Ονειροκρίτης

There are 2862 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begins with Contains Exact term
Term Definition
Κουτί

Στο συμβολισμό των ονείρων, τα κουτιά, όπως όλα τα αντικείμενα που χρησιμεύουν στο να φυλάμε κάτι, σημαίνουν αφθονία, πλούο, ευτυχία κι αρμονία, όταν είναι γεμάτα, ενώ αν είναι άδεια σημαίνουν φτώχια και δυσαρέσκεια.

Επίσης, το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένα και η εξωτερική εμφάνιση χρησιμεύουν για να υπογραμμίσουν τη σημασία τους. Αν είναι από ξύλο σημαίνει ένα προσεχές ταξίδι (καλό ή κακό ανάλογα με το αν είναι άδειο ή γεματο). Αν είναι με χρώματα, σημαίνει μια έκπληξη (καλή ή κακή). Αν είναι από ευγενή μέταλα (χρυσό ή πλατίνα), ή στολισμένο με πολύτιμους λίθους σημαίνει πλούτο, που θα διατηρηθεί ή θα αυξηθεί αν είναι γεμάτο, και θα μειωθεί ή θα εξαφανιστεί αν είναι άδειο. Με έναν σχεδόν αποκολλημένο καθρέφτη, μας προειδοποιεί για τον καλλωπισμό, που μπορεί να βοηθήσει την ευτυχία (γεμάτο) ή να φέρει δυστυχία (άδειο).

Το περιεχόμενο του κουτιού δίνει τη σημασία, γιατί είναι συνδεδεμένο με το κουτί και δίνει έμφαση στη σημασία του (λεφτά=πλούτος, αρώματα=έρωτας κ.λ.π).

Αν περιοριζόμαστε στο να βλέπουμε το κουτί χωρίς να βλέπουμε αν είναι άδειο ή γεμάτο, ο οιωνός παραμένει ίδιος, αλλά αβέβαιος. Δηλαδή, ένα ξύλινο κουτί σημαίνει ένα ταξίδι, αλλά δε διευκρινίζει αν θα είναι καλό ή κακό.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL