Ονειροκρίτης

There are 2862 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begins with Contains Exact term
Page:  « Prev ... 5 6 7 8 9... Next »
Term Definition
Μεταφορά

Αν ονειρευόμαστε ότι κάποιος μας κουβαλάει σημαίνει ότι νοιώθουμε βάρος σε κάποιον. Πρέπει να ανεξαρτοποιηθούμε και να πάρουμε περισσότερες ευθύνες. Εναλλακτικά μπορεί να αναφέρεται στον έρωτα.

Αν ονειρευόμαστε ότι κουβαλάμε κάποιον στην πλάτη μας συμβολίζει τον υποστηρικτικό μας ρόλο. Νοιώθουμε πραγματικά ότι έχουμε σηκώσει τα βάρη των άλλων. Ίσως νοιώθουμε ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι ή αυτοί, που εξαρτώνται.

Αν βλέπουμε ότι κάποιος μας κουβαλάει στην πλάτη του αντιπροσωπεύει την έλλειψη δύναμης ή ελέγχου σε μια κατάστασης. Απλώς ακολουθούμε τις αποφάσεις των άλλων. Εναλλακτικά, μπορεί να δείχνει σημάδια εξάρτησης από μια κατάσταση ή σχέση.

Μεταχειρισμένο

Τα μαγαζιά με μεταχειρισμένα ή με εκπτώσεις, όπου εμφανίζονται ανακατεμένα όλες οι κατηγορίες πραγμάτων χωρίς τάξη και συνοχή, όταν τα ονειρευόμαστε, μας προειδοποιούν ότι και στο μυαλό υπάρχει έλλειψη συνοχής στις ιδέες και τη λογική, κάτι που μπορεί να μας κάνει καταστρεπτικούς κι είναι αναγκαίο να τις βάλουμε σε τάξη.

Μετεωρίτης

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα μετεωρίτη προμηνύει επιτυχία σε κάτι, που έχουμε αναλάβει. Είμαστε καθοδόν για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους και τις επιθυμίες μας. Εναλλακτικά, αντιπροσωπεύει τις ευχές μας και τις επιθυμίες μας.

Αν βλέπουμε βροχή μετεωριτών σημαίνει ρομαντικές σκέψεις και ιδεαλιστικές νοήσεις.

Μετέωρος

Αν ονειρευόμαστε ότι είμαστε μετέωροι σημαίνει ότι έχουμε εξωπραγματικές ιδέες και πρέπει να αποκτήσουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Εναλλακτικά, μπορεί να είμαστε αποκομμένοι από το συναίσθημα της γείωσης και της ασφάλειας. Αντιπροσωπεύει ένα συναίσθημα, ότι είμαστε αποκομμένοι από τους γύρω μας κι ότι νοιώθουμε αδύναμοι κι αβοήθητοι.

Μέτρημα

Οι υπολογισμοί που κάνουμε στον ύπνο μας αντιπροσωπεύουν την κατάσταση της οικονομικής μας κατάστασης. Αν τους λύνουμε, είτε εύκολους είτε δύσκολους, σημαίνει ότι αυτή θα ανθίζει και θα συνεχίσουμε να έχουμε οφέλη. Αλλά αν δεν καταφέρνουμε να τους λύνουμε, ή παραιτούμαστε χωρίς να τελειώνουμε, πρέπει να περιμένουμε οικονομικά προβλήματα, που θα οδηγήσουν σε μια δύσκολη και άβολη κατάσταση.

Μέτρο

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή χρησιμοποιούμε ένα μέτρο σημαίνει ότι συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Μπορεί να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας ή να νομίζουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί.

Μέτωπο

Το μέτωπο συμβολίζει το χαρακτήρα και την αξία, και όταν στα όνειρα βλέπουμε κάποια γνωριμία (ή σε μας) με ένα διαφορετικό μέτωπο /πρόσωπο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα, αυτό που βλέπουμε είναι μια αντανάκλαση του αληθινού του χαρακτήρα.

Κατά συνέπεια, εάν το μέτωπό το ονειρευόμαστε υψηλό, είναι ενός ευφυούς, σοβαρού προσώπου και τον οποίο μπορούμε να εμπιστευθούμε. Εάν είναι συνεσταλμένο, είναι ενός άπιστου που θα προσπαθήσει να μας λεηλατήσει. Εάν είναι καλυμμένο με σπυράκια ή στίγματα, θα προσπαθήσει να μας προδώσει.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα απαλό και λεπτεπίλεπτο μέτωπο σημαίνει ότι έχουμε καλή κρίση και είμαστε δίκαιοι. Επίσης δείχνει και τις πνευματικές μας ικανότητες.

Αν δούμε ένα μέτωπο γεμάτο ρυτίδες συμβολίζει ανησυχίες και φορτίο. Μπορεί να έχουμε βαθιές σκέψεις. Αν ονειρευτούμε ότι νοιώθουμε το μέτωπο του παιδιού μας σημαίνει αληθινές επιβραβεύσεις.

Μήλο

Λόγω της σφαιρικής του μορφής, το μήλο είναι σύμβολο πληρότητας και, όπως όλα τα γλυκά φρούτα, γήινων απολαύσεων. Αλλά αν κόψουμε κάθετα το μήλο εμφανίζεται ένα αστέρι πέντε άκρων, σύμβολο της γνώσης.Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτά τα δεδομένα, η απαγόρευση στον Αδάμ και την Εύα να φάνε το αρχέγονο μήλο αποτελούσε μια προειδοποίηση ενάντια στη γνώση και την κατάχρηση των γήινων απολαύσεων που θα τους παράσερναν σε μια υλική ζωή, αντίθετη με την πνευματική ζωή. Και σε αυτή τη θεϊκή προειδοποίηση έρχεται να προστεθεί άλλο ένα σύμβολο: εκείνο της αναγκαιότητας για επιλογή. Στα όνειρα, το μήλο συμβολίζει όλα αυτά, και αν τρώμε ένα μήλο είναι ότι επιλέγουμε την ακόλαστη, υλική ζωή, που θα είναι πλήρης και ευχάριστη, ενώ θα είναι επιφανειακή αν το μήλο είναι ώριμο και γευστικό. Αν είναι πράσινο, θα είναι γεμάτη από δουλειά, δυσκολίες και πόνο, ή, αν είναι παραγινωμένο, γεμάτη από απάτες και αυταπάτες-ψευδαισθήσεις. Αν περιοριζόμαστε στο να το βλέπουμε, αλλά δεν το τρώμε, σημαίνει ότι επιλέγουμε την άλλη πλευρά της ευτυχίας, πιο καθαρή, πιο ανθεκτική, πιο βαθιά και πιο πνευματική.

Μήνυμα

Αν ονειρευόμαστε ότι στέλνουμε ένα μήνυμα σημαίνει ότι υπάρχει ένα σοβαρό μήνυμα, που θέλουμε να περάσουμε. Υπάρχει κάτι, που πρέπει να πείτε στους άλλους ή να γνωστοποιήσετε.

Αν βλέπουμε ότι λαμβάνουμε ένα μήνυμα αντιπροσωπεύει ένα μήνυμα από το υποσυνείδητό μας.

Μηχανάκι

Η μοτοσικλέτα είναι ένα ατομικό μέσο μεταφοράς του οποίου το δυναμικό και η ταχύτητα είναι παρόμοια με εκείνα του Αυτοκινήτου , αλλά με την κίνηση και την ανεξαρτησία του Ποδήλατου . Τόσο στα όνειρα όπως και στην πραγματική ζωή, η μοτοσικλέτα είναι ένα όχημα της νεότητας λόγω της αυτονομίας της και του δυναμικού της που ακόμη επιτρέπει στον οδηγό να ανέβει σε απόκρημνους δρόμους σε βουνό…

Σαν ερμηνεία, τα όνειρα με μοτοσικλέτες μπορούν να καταλήξουν σαν αυτά που προαναφέραμε, δηλαδή το Αυτοκίνητο ή το Ποδήλατο , αλλά σε αυτή την περίπτωση προστίθεται μεγαλύτερος βαθμός επικινδυνότητας, χαράς και αγάπης για την περιπέτεια, χαρακτηριστικά για τη νεότητα. Όπως και σε «κόντρες» με τις μηχανές , αν μια από τις μοτοσικλέτες πάθει κάτι ή σταματήσει, αυτό αποκαλύπτει προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή ότι καβαλάμε μια μηχανή συμβολίζει την επιθυμία μας για ελευθερία και την ανάγκη μας για περιπέτεια. Μπορεί να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από μια κατάσταση ή κάποια άλλη ευθύνη. Εναλλακτικά, η μηχανή συμβολίζει την ωμή σεξουαλικότητα.

Αν βλέπουμε ότι τρέχουμε με μηχανή σημαίνει ότι προχωράμε πολύ γρήγορα.

Μηχάνημα

Πάντα προμηνύουν δράση, όπως και βοήθεια στη δουλειά και τις εμπορικές συμφωνίες. Όταν στα όνειρά μας οι μηχανές δουλεύουν με καλό ρυθμό προμηνύουν επιτυχίες και ευημερία, αλλά αν οι μηχανές καθυστερούν, σημαίνει ότι υπάρχουν εμπόδια στα σχέδιά μας, και αν δουλεύουν άσχημα, χαλάνε, ή σταματάνε, και πιο συγκεκριμένα αν συμβεί κάποιο ατύχημα με μας τους ίδιους, τότε προμηνύουν αποτυχία και περιπλοκές στη ζωή μας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν χαλάνε σημαίνει ότι κάποιος θα μας προδώσει ή μας έχει ήδη προδώσει.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε κάποιο μηχάνημα σημαίνει ότι είμαστε πολύ μηχανικοί, δηλαδή κάνουμε οτιδήποτε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και παίρνουμε αποφάσεις χωρίς να τις σκεφτούμε ιδιαίτερα. Πρέπει να βγείτε από αυτή τη βαρετή νοοτροπία. Εναλλακτικά, τα μηχανήματα συμβολίζουν το πνεύμα ή το σώμα μας. Εξετάστε πως δουλεύει το μηχάνημα, την κατάστασή του και τη λειτουργία του. Αν το μηχάνημα έχει ανάγκη για επισκευή τότε σημαίνει ότι πρέπει να ανακατασκευάσουμε την εικόνα μας ή τη σχέση μας.

Μηχανικός

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε έναν μηχανικό σημαίνει ότι παίρνουμε τα ηνία της ζωής μας. Επίσης δείχνει ότι εκτιμάμε μια κατάσταση και πως τα κομμάτια κολλάνε μεταξύ τους.

Εναλλακτικά μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε την ίαση των παλιών μας πληγών και τραυμάτων.

Αν βλέπουμε κάτι σχετικά με τη μηχανική αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να δημιουργούμε και να χειριζόμαστε τον έξω κόσμο. Νοιώθουμε ενδυναμωμένοι.

Μίζα

Αν ονειρευόμαστε ότι βάζουμε μπροστά τη μίζα σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς τους στόχους μας. Είμαστε δηλαδή έτοιμοι να αναπτυχθούμε.

Μικραίνω

Αν βλέπουμε ότι τα πράγματα μικραίνουν σε μέγεθος σημαίνει ότι μας απειλεί μια μείωση κοινωνικής ή επαγγελματικής θέσης. Αν είμαστε εμείς που μικράινουμε, ειδικά αν βλέπουμε ότι γυρίζουμε στην παιδική μας ηλικία, το όνειρο μας αποκαλύπτει την ανάγκη μας για τρυφερότητα, να αισθανθούμε ότι μας αγαπάνε και μας προσέχουν.

Μικρόβια

Αν ονειρευτούμε σχετικά με μικρόβια αντιπροσωπεύει μικρούς και παράλογους φόβους, που νοιώθουμε στη ζωή μας. Μπορεί να μας λείπει η ενέργεια και τα κίνητρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στους στόχους και στο σκοπό της ζωής μας.

Page:  « Prev ... 5 6 7 8 9... Next »
Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL