Ονειροκρίτης

There are 2862 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Begins with Contains Exact term
Term Definition
Σκοτάδι

Σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, το δίδυμο φως- σκοτάδι εμφανίζεται με την δημιουργία του φωτός, καθώς έως τότε υπήρχε μόνο σκοτάδι, έννοια που αντιστοιχεί στο αρχέγονο χάος, στο μυστικιστικό σημείο μηδέν, στις απελευθερωμένες μορφές ενέργειας.

Γι’ αυτό, όπως όταν μιλάμε για το μαύρο χρώμα και για τη νύχτα, μιλώντας για το σκοτάδι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι επίσης σε αυτό υπάρχει η διπλή σημασία των συναισθημάτων, θετικά και αρνητικά. Και στα όνειρα, δυστυχώς, όταν επικρατεί σκοτάδι, το νόημα είναι αρνητικό. Για περισσότερα δείτε στη Νύχτα.

Αν βλέπουμε ότι μας πλακώνει το σκοτάδι σημαίνει απώλεια στη δουλειά, που θα κάνουμε. Το σκοτάδι είναι συνώνυμο με την άγνοια, το υποσυνείδητο, το κακό, τον θάνατο και το φόβο για το άγνωστο. Αν ο ήλιος σπάσει το σκοτάδι, τότε θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Αν νοιώθουμε ασφαλείς μέσα στο σκοτάδι, τότε σημαίνει ότι δε θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα.

Αν βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον στο σκοτάδι σημαίνει ότι πρέπει να ελέγχουμε τα νεύρα μας. Έχουμε την τάση να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να βγαίνουν εκτός ελέγχου και να χάνουμε την ιδιοσυγκρασία μας.

Αν δούμε ότι είμαστε χαμένοι στο σκοτάδι σημαίνει συναισθήματα απογοήτευσης, κατάθλιψης ή ανασφάλειας.

Αν δούμε ότι ψαχουλεύουμε στο σκοτάδι σημαίνει ότι δεν έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πάρουμε μια καθαρή απόφαση. Κάντε την έρευνά σας και μη βιάζεστε να κάνετε την επιλογή σας.

Αν ονειρευτούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο σημαίνει ότι περιμένουμε κάτι να γίνει ή να δούμε, που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Glossary 2.7 uses technologies including PHP and SQL